Jong rundvlees van eigen kalveren kopen

Het vlees komt van onze eigen jonge runderen van de boerderij. Ze groeien op in kleine groepen op een strobed. Als ze tussen de één en twee jaar zijn, gaan ze vanaf ons erf rechtstreeks naar de ambachtelijke slager. 

Puur en eerlijk vlees

De kalfjes worden op natuurlijke manier geboren. Ze krijgen zoveel mogelijk voer van eigen land en worden niet behandeld met antibiotica of hormonen. Het vlees is helemaal puur, alleen aan producten zoals de hamburgers, rundervinken en rollade worden kruiden toegevoegd.

Vleesverkoop-van-eigen-kalveren-buiten-met-Jelka

In het overzicht hieronder staat welke soorten vlees we hebben.
Dit kan per seizoen wisselen.

Vleessoort    
Bavette    
Braadvlees    
Entrecote    
Gehakt    
Haasbiefstuk   tournedos
Hamburgers   per 2
Hollandse biefstuk    
Jodenhaas   diamanthaas
Kogelbiefstuk   luxe biefstuk
Lever    
Leverworst   slagersleverworst
Ossenstaart   voor soep
Poulet   voor hachee, goulash of soep
Ribeye    
Ribstuk   draadjesvlees met randje vet
Rosbief    
Rundervinken   per 2
Saucijsjes   per 2
Shortribs   spareribs
Staartstuk    
Steak minute    
Schenkel  

bot met vlees (braden, stamppot, soep)

Soepbot   mergpijpjes
Stoofvlees   mager draadjesvlees
Sucade    
Tartaar    
Verse worst    
Per kilo € 0,50 korting, dus € 0,50 korting op 1 kilo, € 1 op 2 kilo, € 1,50 op 3 kilo etc.

Bestellen?

  1. Bepaal welke soorten vlees en hoeveel verpakkingen je wilt.
  2. Geef je bestelling door:
    • Telefonisch of Whatsapp via 0‎6 177 270 99
    • Per mail via hagman-armhoede@hetnet.nl
  3. Je ontvangt van ons zo snel mogelijk een bevestiging met de praktische zaken: Of alles nog op voorraad is (we zijn kleinschalig), de totaalprijs en wanneer je het kunt afhalen.
  4. Betalen kan met een betaalverzoek, contant of overmaken via de bank.

Omdat we kleinschalig zijn, hebben we niet altijd alles op voorraad. Maar er is meestal een goed alternatief of je kunt alvast reserveren voor de volgende keer.

Over het vlees

  • Het ras is een kruising van Holstein en Belgisch Blauw.
  • De kalfjes worden op een natuurlijke manier geboren. Ze worden in kleine groepen gehuisvest op stro en als het weer het toelaat, kunnen ze naar buiten.
  • Het voer komt zoveel mogelijk van eigen land (gras en maïs) en de kalveren worden uiteraard niet behandeld met antibiotica of hormonen.
  • De slager als de dieren tussen de één en twee jaar zijn, gaan ze vanaf ons erf rechtstreeks naar de ambachtelijke slager.
  • Het vlees is in porties vacuüm verpakt, gestickerd en diepgevroren. Doordat het jong vlees is, heeft het een korte bereidingstijd en is erg mals.