Jong rundvlees van eigen kalveren kopen
Het vlees komt van onze eigen jonge runderen van de boerderij. Ze groeien op in kleine groepen op een strobed. Als ze tussen de één en twee jaar zijn, gaan ze vanaf ons erf rechtstreeks naar de ambachtelijke slager.
Puur en eerlijk vlees
De kalfjes worden op natuurlijke manier geboren. Ze krijgen zoveel mogelijk voer van eigen land en worden niet behandeld met antibiotica of hormonen. Het vlees is helemaal puur, alleen aan producten zoals de hamburgers, rundervinken en rollade worden kruiden toegevoegd.
In het overzicht hieronder staat welke soorten vlees we hebben.
Dit kan per seizoen wisselen.
| Vleessoort | ||
|---|---|---|
| Bavette | ||
| Braadvlees | ||
| Entrecote | ||
| Gehakt | ||
| Haasbiefstuk | tournedos | |
| Hamburgers | per 2 | |
| Hollandse biefstuk | ||
| Jodenhaas | diamanthaas | |
| Kogelbiefstuk | luxe biefstuk | |
| Lever | ||
| Leverworst | slagersleverworst | |
| Ossenstaart | voor soep | |
| Poulet | voor hachee, goulash of soep | |
| Ribeye | ||
| Ribstuk | draadjesvlees met randje vet | |
| Rosbief | ||
| Rundervinken | per 2 | |
| Saucijsjes | per 2 | |
| Shortribs | spareribs | |
| Staartstuk | ||
| Steak minute | ||
| Schenkel |
bot met vlees (braden, stamppot, soep) |
|
| Soepbot | mergpijpjes | |
| Stoofvlees | mager draadjesvlees | |
| Sucade | ||
| Tartaar | ||
| Verse worst |
Bestellen?
- Bepaal welke soorten vlees en hoeveel verpakkingen je wilt.
- Geef je bestelling door:
- Je ontvangt van ons zo snel mogelijk een bevestiging met de praktische zaken: Of alles nog op voorraad is (we zijn kleinschalig), de totaalprijs en wanneer je het kunt afhalen.
- Betalen kan met een betaalverzoek, contant of overmaken via de bank.
Omdat we kleinschalig zijn, hebben we niet altijd alles op voorraad. Maar er is meestal een goed alternatief of je kunt alvast reserveren voor de volgende keer.
Over het vlees
- Het ras is een kruising van Holstein en Belgisch Blauw.
- De kalfjes worden op een natuurlijke manier geboren. Ze worden in kleine groepen gehuisvest op stro en als het weer het toelaat, kunnen ze naar buiten.
- Het voer komt zoveel mogelijk van eigen land (gras en maïs) en de kalveren worden uiteraard niet behandeld met antibiotica of hormonen.
- De slager als de dieren tussen de één en twee jaar zijn, gaan ze vanaf ons erf rechtstreeks naar de ambachtelijke slager.
- Het vlees is in porties vacuüm verpakt, gestickerd en diepgevroren. Doordat het jong vlees is, heeft het een korte bereidingstijd en is erg mals.








